Условия за доставка

Обикновено поръчките се доставят в рамките на 2-3 работни дни, но в някои случаи е възможно закъснение, което ще бъде уточнено по телефона или по предоставен от клиента e-mail. Доставката за България, за други страни в ЕС или другаде по света, е за сметка на клиента. Всички произведения се застраховат, като това гарантира целостта им при транспорт. Срокът за изпълнение зависи от избрания от вас начин за доставка.

За поръчки със стойност над 150 лв. в рамките на страната доставката е безплатна за клиента!

Предаване на пратката

Артикулът се предава на клиента или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на клиента, като подписва придружаващите пратката документи. В случай, че клиентът не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на пратката в този срок, галерията се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по повторната доставка.

Клиентът има право да откаже да получи заявената от него за покупка стока, когато доставеното произведение явно не съответства на поръчаното. В случай на повреда при транспорт, клиентът е длъжен да запази цялата опаковка, като за рекламация се обърне към логистичната фирма. Всички произведения на изкуството са застраховани с тази цел за удобство на клиента.

Клиент, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор за покупка на стока през сайта на галерията, като върне произведението в срок от 14 (четиринадесет) дни, смятано от датата на получаването му. В случай, че клиентът се откаже от сключения договор в срока по предходното изречение, той следва да изпрати изявление за отказ и да върне произведението с ненарушена цялост, без каквито и да било външни дефекти, опаковано в защитни картони, като разходите за доставка са за негова сметка. Клиентът е длъжен да съхранява полученото от него произведение на изкуството, да осигури запазването на неговата цялост и безопасността му. Галерията е длъжна да възстанови на клиента в пълен размер заплатените от него суми не по-късно 14 дни, смятано от датата, на която клиентът е упражнил някое от правата си на отказ.

Всички предмети са придружени с касов бон, по желание на клиента се издава и фактура.